MICHAEL MOSTERT

Michael-mostert-tradiro-salespulse-interview

Michael Mostert, een rasechte ondernemer. Hoe hij succesvol is geworden? Je leest hier zijn inspirerende ondernemersverhaal.

Michael stopte op zijn zestiende met school, ging werken, maar met de verkeerde insteek. Op zijn tweeëntwintigste ging hij naar de bank om een financiering aan te vragen, zodat hij zijn eigen uitzendbureau kon beginnen. En met succes, veel succes zelfs. Inmiddels werken er meer dan 2000 uitzendkrachten voor hem, heeft hij verschillende kantoren in vier landen en hij blijft maar groeien. Hij vertelde zijn ondernemersverhaal aan ons.

Wanneer en waarom ben jij Tradiro gestart?

Michael begint: ”Ik ben Tradiro in 2007 gestart, ik werkte destijds bij een uitzendbureau en was eigenlijk altijd al opzoek naar iets voor mezelf. Ik werd benaderd door een aantal Westlandse telers en zij vroegen mij Tradiro te starten. Zij wilden samenwerken met een uitzendbureau waar ze invloed op hadden, waar ze achter de schermen mee konden kijken en waar ze zeker wisten dat de mensen goed behandeld, beloond en gehuisvest werden.

Hoe ging dat in zijn werk?

”Toen ik besloten had om Tradiro te starten, ging ik naar de Rabobank om een financiering aan te vragen voor het starten van een uitzendbureau. Telers uit het Westland werden klant, het eerste jaar hadden we 100 mensen bij Tomatentelers ondergebracht, allemaal Midden en Oost-Europeanen. We hadden 100 uitzendkrachten, 2 man op kantoor, wat auto’s en een aantal huizen. Dat is nu gegroeid naar 2000 uitzendkrachten, 700 eigen huisvesting-plekken, 400 auto’s en 32 mensen op kantoor. Ik heb veel te danken aan de Prominent Telersvereniging, zij zijn een toonaangevende telersvereniging in Europa. Zij geloofden in mij en Tradiro.”

Ook onder de mensen ging het leven, men kwam erachter dat ze bij Tradiro kregen waar ze recht op hadden, goede arbeidsomstandigheden, een goed loon, huisvesting en een prettige omgeving om in te werken. Er kwam – en komt nog steeds – veel aanwas van mensen uit Polen.

Wij zijn altijd goed voor onze mensen. We hebben geleerd dat de uitzendkracht eigenlijk onze klant is, zolang zij tevreden zijn, leveren ze goed werk en is de opdrachtgever ook tevreden. Dit is de reden dat wij nog steeds ieder jaar met 25% groeien.

Waarom ging je met mensen uit Polen werken?

”Sommige mensen die in 2007 bij ons zijn komen werken als uitzendkracht, werken nu bij ons op kantoor. Ze zijn nooit meer bij ons weggegaan.”

”Tot 2006, wist ik niets van Polen. Ik leerde mijn vrouw kennen in Polen. Zij is Pools en heeft ervoor gezorgd dat we met een werving en selectie bureau uit Polen in contact kwamen. In 2007 is ze naar Nederland gekomen en bij Tradiro komen werken.

Zij organiseerde de kant van de mensen, de mensen spraken hun eigen taal met haar, wij zorgden ervoor dat alles in het Pools vertaald werd, van de werkomschrijving tot de contracten. Wij deden alles in hun moedertaal, zodat ze een veilig en vertrouwd gevoel bij ons kregen.

Sommige mensen die in 2007 bij ons zijn begonnen als uitzendkracht in de tuinbouw, zaten in 2008 of 2009 bij ons op kantoor. Ze zijn nooit meer bij ons weggegaan. We hebben een handje vol Nederlanders voor ons werken, voor de rest werken we met Polen, Roemenen, Hongaren en Letten.”

Hoe vind de werving en selectie van de mensen plaats?

”Wij doen de werving en selectie van de mensen in het land waar zij vandaan komen. Het eerste jaar hebben we met een bureau gewerkt, maar daar zijn we al snel mee gestopt. Het bleek dat de mensen met valse beloftes naar ons toe kwamen. Daarom besloten we een eigen kantoor te openen in Polen. Sinds twee jaar hebben we ook kantoren in Roemenië, Hongarije en Letland. Door mensen op de locatie al te werven en te selecteren, weten wij precies wie we binnen krijgen.”

Richt Tradiro zich ook op andere branches?

”Ja zeker, we zijn begonnen met de tuinbouw, van tomatenteelt tot potplanten en paprika’s. We zijn een aantal jaren geleden ook begonnen met andere branches, waaronder het werven van lassers, zeilmakers, pijpfitters, schilders en vertalers. Dit breiden we steeds verder uit, door ons goede netwerk in zowel Nederland als Midden en Oost-Europa kunnen we de branches heel makkelijk uitbreiden.”

Wat vind je het leukste aan ondernemen?

”Het leukste aan ondernemen vind ik de vrijheid en ik vind het heel fijn dat ik een werkklimaat heb gecreëerd waarin ik me prettig voel.”

Het ondernemen heeft er bij mij altijd wel in gezeten, ik ben op mijn zestiende van school gegaan, dus ik moest wel íets doen. In die tijd had ik alleen een verkeerde drijfveer, ik wilde destijds gewoon veel geld verdienen. Nu weet ik dat het werken in een fijne omgeving die ikzelf gecreëerd heb, veel belangrijker is dan geld.”

”Het leukste aan ondernemen vind ik de vrijheid en ik vind het heel fijn dat ik een werkklimaat heb gecreëerd waarin ik me prettig voel.

Wat is jouw tip voor een startende ondernemer?

”Focus. Onthoud altijd, niets is voor niets en niets is zonder tijd. Alles waar je in stapt, kost tijd en dat gaat ten koste van de tijd die je in je core-business steekt.”

Focus. Er komt zoveel op je af, zodra je naamsbekendheid krijgt komen er allerlei mensen naar je toe met de mooiste aanbiedingen en voorstellen, de ene nog mooier dan de ander. Maar, onthoud altijd, niets is voor niets en niets is zonder tijd. Alles waar je in stapt, kost tijd en dat gaat ten koste van de tijd die je in je core-business steekt. Ik heb uiteindelijk best veel dingen buiten Tradiro om gedaan, dat is allemaal goed gegaan. Maar als ik die tijd en energie in Tradiro gestoken had, had ik evenveel geld verdiend alleen op een fijnere manier. Dus mijn tip is, focus. In ieder geval de eerste vijf jaar.”

Volg ons op LinkedIn!